Sa detaliem putin tehnologia RFID …

1 apr.

Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze fratilor celor ce risipiti citeva clipe spre a citi si intelege cele ce urmeaza…
Dati-mi voie sa ma prezint in fata comunitatii voastre , a celor ce cu dreapta credinta vegheati vremurile acestea pentru a nu pierde pecetea Duhului Sfint si a va mintui. Ma numesc Narcis, sunt crestin orodox iar prin Bunavointa Domnului Iisus Hristos m-am intors in ultima vreme pe calea cea strimta care nadajduiesc sa duca spre Imparatia Cerurilor.Sunt insa departe dar ma nevoiesc sa cresc in Lumina Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii sa dobindesc virtutile mintuirii. Ca profesie sunt economist insa inca din facultate am fost fascinat de computere, acum reusind tin sub control orice inseamna patima legat de acestea… Mi-a placut sa programez, sa dezvolt programe de business si inca imi place . Chiar daca nu sunt un inginer macar pot spune ca am habar despre digitizarea informatiei, reprezentarea ei si prelucrarea ei.

Am urmarit dezbaterea generata de aceste pasapoarte cu chip, am stat si am cugetat fara patima, ara inversunare si am cautat in oceanul internet macar un simbure de informatie sa pot trage o concluzie fundamentata. Si acum ma bintuie duhul regretului ca daca marii duhovnici s-au pronuntat deja public eu nici macar nu ar trebui sa mai caut, insa am facut acest demers de a cerceta tehnologia RFID pentru a sprijini aceasta comunitate. Si spre surprinderea mea , recunosc, am descoperit lucruri interesante.

O sa incerc sa folosesc un limbaj comun si va asigur ca la baza acestui mic studiu a stat chiar protocolul oficial, standarizat, uniform acceptat al transferului de informatie intre tagul RFID (chipul) si reader-ul (aparatul care citeste chipul) .
Iata mai jos antetul acestui protocol:

epc-titlu1

Eu, sincer am cautat sirguincios sa vad daca exista acest „666” in chipurile RFID si am constatat ca nu se afla in chipul RFID insa ar fi prea frumos ca lucrurile sa se termine asa …
Practic acese chipuri sunt elemente pasive care contin informatia codificata binar (o intreaga insiruire de 0 si 1) iar prin faptul ca au o antena minuscula atasata , prin inductie primesc energia necesara de a trasmite receptorului informatia solicitata.
Lucrurile nu sunt asa de evidente vizual ca in cazul codului de bare care efectiv ne-a obisnuit cu omniprezenta vizuala a corespondentei codificate a celor trei de „6”. In chip informatia nu este stocata sub forma de cod de bare pentru ca nu este cazul, pur si simplu informatia se trasmite prin modulare/demodulare radio intre trasmitator si receptor in baza unui limbaj comun acceptat care este standardizat la ora actuala. Este vorba despre „EPC RFID protocols”. In chip este stocata ca intr-un stick informatia primara sub forma binara si atit. Dar lucrurile nu se opresc aici pentru ca nu putem analiza chipurile ca fiind niste biete unitati de stocare a informatiei fara sa ne legam conceptual si de receptorul informatiei si de „dialogul” informatic care are loc la citirea chipului…adica in viitor atunci cind vor trece cei ce vor accepta chipul prin fata scannerului, cind vor ajunge la casa in hypermarket, cind vor face fiecare pas peste citiva ani (poate zeci de ani daca Bunul Dumnezeu ne mai ingaduie…).
Ca o concluzie partiala putem afirma ca fizic, simbolic nu exista „666” in chip asa cum se afla in codul de bare dar nu putem sa analizam disjunct chipul fata de scanner. Trebuie sa analizam sistemul in ansamblu asa cum la nivel spiritual au judecat si Dreptii Duhovnici ai Neamului.
In practica, ambele parti ale tranzatiei, si scannerul si chipul sunt si emitatori si receptori iar intre aceste 2 parti are loc un dialog care poate fi sintetizat astfel: Scannerul trimite un semnal , chipul RFID retrasmite de asemena un semnal confirmind ca functioneaza in baza aceluiasi protocol si ca se pot intelege sa inceapa o tranzactie, apoi scannerul initializeaza procedura de transfer de date si dupa ce primeste acceptul chipului incepe schimbul efectiv de informatie utila.Desigur lucrurile sunt mult mai complexe, eu am selectat doar citeva operatiuni insa ele sunt mult mai multe si exista rezerve lasate spre a se dezvolta protocolul ulterior.
Toate „verbele” acestui dialog intre scanner si chip sunt de fapt comenzi standardizate ca in orice limbaj de programare, aceste comenzi sunt evident digitizate in sistem binar pentru a fi intelese de chip , ele practic sunt inima sistemului RFID, fara de ele sistemul nu ar avea cum sa functioneze data fiind natura pasiva a chipului, intr-un fel ele sunt „guard bar-urile” RFID – la inceput la mijloc si la final.
SI acum surpriza de proportii pe care am avut-o cind am citit structura si codificarea comenzilor este redata in imaginea de mai jos care este extrasa din documentul oficial.

comenzi-rfid

Ceea ce e desenat cu rosu este desenat de mine in MS Paint ulterior pentru a scoate in evidenta faptul ca principalele comenzi ale sistemul RFID (peRFID!?) incep cu blocul de digiti „110” care inseamna „6” in sistem decimal. Va puteti convinge folosind functia Excel dec2bin si veti vedea ca „6” inseamna „110”.

Ca si cum noi oamenii am intreba „6 Cit este ceasul va rog?” sau „6 Cum te cheama?” …..
Imi este greu sa cred ca este o coincidenta, de fapt nici nu mai conteaza … o luam ca pe un dat ca pe o constanta stranie ca pe ceva implacabil…

Iata cum arata o comanda in sistemul RFID :

comanda-read

Asa ca , fratilor, la o simpla trecere cu pasaportul prin raza de actiune a unui scanner pe calea undelor radio multi de „6” plutesc iar daca se va ajunge la implantul cu chip RFID cei ce il vor accepta vor bombardati cu „6” , si nu vor putea cumpara sau vinde fara acest „6”… Era de asteptat ca pecetea nu va fi un „666” gravat silentios pe mina omului …. el va fi in aer, peste tot va domina sclavia cifrei „6” si a celui potrivnic care a facut ca acesta lucrare sa fie posibila, inevitabila….

Slava Tie , Mingiietorule ca m-ai invrednicit sa vad si sa scriu acestea…

Deci „Șase!”… sclavia RFID se apropie!

Doamne Miluieste!

Narcis 01.04.2009

Post scriptum:

Daca va uitati in tabel grupul 110 este boldat chiar si in protocolul oficial….
NU luam intregul cod binar ci doar primele 3 cifre ca acestea sunt „leading” (intraductibil)…importante…ele spun scannerului ca acea secventa este o comanda iar tipul comenzii este codificat in ultimii biti….
Asa daca luam intregul cod de bare nu o sa gasim 666 ci ceva de genul 612312361231236

Reclame

23 răspunsuri to “Sa detaliem putin tehnologia RFID …”

 1. Alin aprilie 1, 2009 la 12:20 pm #

  Eu propun sa se dea o lege prin care sa se intezica cifra 6 din orice sistem numeric sau continut binar, calculatoare TREBUIND ca atunci cand vor intalni aceasta cifra in memorie sa dea IMEDIAT ecran albastru si sa NU porneasca pana nu va fi stropit cu aghiasma si li se va tine o slujba speciala de exorcizare numerologica care va fi introdusa in cartile de cult cu aprobarea Sf. Sinod.

  De asemeni, tot cu aprobarea Sf. Sinod cerem modificarea Crezului astfel incat sa include declaratia de credinta in puterea malefica a cifrei 6 precum si o anamtema care sa ramana peste veacuri asupra oricaruia va indrazni sa o aminteasca, ce sa mai vorbim de folosit in viata de zi cu zi.

  De asemeni, sa propunem interzicearea urmatoarelor cifre: 5 alaturi de 1 (pentru ca fac 6), 3 alaturi de 3 (acelasi motiv), 2 alaturi de 4 si orice alte combinatie care prin alaturari, adunari, inmultiri, impartiri cu si fara virgula aduc in prim plan diabolica cifra 6, care asa cum a fost demonstrat in studiul unor renumiti doctori crestini din America, scurteaza considerabil viata individului, aceasta fiind explicatia si pentru care in zilele noastre oamenii nu mai pot atinge venerabile varste ca Matusalem.

  Doamne, ajuta-ne sa traim cu totii in pace iar mintea cea de pe urma (sau lipsa ei) sa nu fie prilej de cearta dintre noi!

 2. narcis13 aprilie 1, 2009 la 3:20 pm #

  Eu sunt impotriva oricarei exagerari si nu o sa intru in polemica cu tine Alin…
  Articolul meu este unul rational… Daca acela nu este „6” atunci in alta parte nu exista 666 nici in chip nici in reader …
  Nu facem un scop in sine din aceasta cifra…eu unul oricum o sa refuz orice chip care sa stocheze identitatea mea si as fi facut-o si da eram ateu…pur si simplu sufar de secretomanie…nu vreau sa stie statul prea multe despre mine…ca nu statul este dumnezeul meu…eu vreau sa ma numar printre fiii Dumnezeului Viu….

 3. eu aprilie 1, 2009 la 4:55 pm #

  Buna!
  I-am aratat sotului meu materialul tau si el mi-a zis „de ce tb neaparat sa se raporteze la excell?”
  Eu nu ma ricep la tehnica, tehnologie, etc….si am indraznit sa va intreb…
  Scuzati-ma!
  Doamne ajuta!

 4. narcis13 aprilie 1, 2009 la 5:24 pm #

  Buna,

  penru ca ma adresez unor oameni nespecializati neaparat in codificari binare , iar Excel are o functie care transforma un numar zecimal in binar…asta e tot….se putea lejer si fara excel…

  Pina la urma de ce trebuie sa ajungem asa de adinc in tehnologie … ?
  Sa traim in pace si cu frica de Dumnezeu si El nu ne va lasa…
  Doamne ajuta!

 5. argus aprilie 1, 2009 la 7:47 pm #

  poate sa fie si 777 sau 111,tot e nasol,vorbim de limitari ale libertatilor fundamentale…cat despre@alin,asta-i un troll,care intra pe toate blogurile care nu sunt”conforme”,îi unu’din”apostoli new age”:))

 6. Liliana aprilie 1, 2009 la 8:25 pm #

  Narcis, apreiez mult buna ta credinta, sinceritatea si dragostea pentru noi toti care transpare din randurile tale.
  Insa, sa nu te superi, te rog, Alin este deosebit de simpatic. Chiar si asa exasperat cum a ajuns. Si cred ca nu tu, care chiar ai avut ceva de spus, esti cauza, ci aceia care simt nevoia sa se certifice prin adeziune si care inunda blogurile ortodoxe in ultimele saptamani.

 7. narcis13 aprilie 1, 2009 la 8:35 pm #

  Multumesc Liliana !
  Va asigur pe toti ca nu am cautat neaparat vreun 666ci am fost curios cum functioneaza chestia… pe alt blog mi se spune ca daca e sa cauti cifre oricum ai 1/10 sanse sa dai de 6 si eventual sa definesc eu o sintaxa alternativa la comenzile RFID….
  In Scriptura se spune „… cu ochii veti vedea si nu veti intelege…” …nici nu stiu daca sa spun vom trai si vom vedea …

  Numai bine!

 8. sceptik aprilie 1, 2009 la 9:32 pm #

  Narcis, am lasat un comentariu la saccsiv. Nu mai repet si-aici 🙂 Cu bine.

 9. narcis13 aprilie 1, 2009 la 9:37 pm #

  Am citit …multumesc…
  sa mai asteptam contraargumente….

 10. sceptik aprilie 2, 2009 la 1:07 am #

  ok

  trebuie inchegat ceva, ca asa, argumente disipate sunt. Poti face o „lucrare” pe tema asta, analizand ce s-a mai scris si pe celelate bloguri, de alti computeristi ?

 11. mucenicul aprilie 2, 2009 la 5:09 am #

  @ Alin
  tu esti, asa cum ti-am mai spus si pe alt blog, ” urlatorul de serviciu”. Nu stiu cine te plateste, dar iti cam pierzi timpul de pomana. Sau esti „nevorbit” acasa si trebuie sa te faci si tu auzit prin alte parti? Pacat de tine, ca minte ti-a dat Domnul, dar nu stii s-o folosesti. Vorba aceea ” cap am, minte la ce imi mai trebuie”.

 12. Alin aprilie 2, 2009 la 8:45 am #

  Mucenicul,

  „Vorba aceea ” cap am, minte la ce imi mai trebuie”.

  Tu ai libertatea sa functionezi sub ce slogan doresti, personal as prefera altul 😉

  Liliana,

  multumec pentru simpatie, este reciproca.

  Narcis,

  multumesc ca ai publicat comentariul, asta inseamna ca esti un tip de buna credinta chiar daca cunostintele tale de informatica sunt la un nivel minimal.

  Iar pentru buna ta credinta, o sa-ti explic cum stau lucrurile.

  Daca n-ai observat, tu ai luat acel 110 dintr-un cod al unei comenzi care este pe 8 biti.

  Sa trecem momentan peste faptul ca prezenta cifrei 6 in aritmetica binara nu inseamna „666”, trecem si peste faptul ca a izola aleator o secventa de 3 biti dintr-un cuvant de 8, 16, 32 etc biti nu are nici o semnificatie (decat cel mult semnificatia ca esti obsedat de acei 3 biti) si ajungem si la greseala de matematica binara.

  Daca ai fi „cules” secventa de la sfarsit, atunci da , 110 = 6
  Insa fiind luati de la inceputul unui cuvant de 8 biti 110 este de fapt 11000000 = 128+64 = 196.

  Ei…daca vrei musai, iata iar fatidica cifra 6 si daca mai jonglam putin cu adunari/inmultiri/impartiri poate chiar ajungem la 666 insa deja am depasit de mult pragul ridicolului.

  Si daca totusi tii musai sa treci peste acel prag pot sa-ti dau o multime de exemple de cuvinte pe 8 biti care contin fatadicul 110 fara ca de fapt sa fie vorba de numarul 6.

  Dar daca vrei musai sa jonglezi cu ele dupa o intelegere limitata a modului in care functioneaza un calculator (care n-are treaba cu blocurile de 3 biti de care tu esti obsedat ca om) poti sa o faci, dar asta doar in fata unui auditoriu dezorientat, superstitios si gata sa imbratiseze ridicolul ca adevar absolut pt ca e musai ca marele cutare sa aiba dreptate, ca deh, asa ne invata pe noi ortodoxia ca individul e infailibil si nu Biserica.

  Daca ceea ce ai incercat a fost un fel de pamflet, felicitari.
  Cei de la Apologeticum l-au preluat deja cu entuziasm si arata inca o data campania de dezinformare la care se preteaza „in numele Domnului”, dar in marea de ridicol cu care ei se inconjoara in fiecare zi, o picatura in plus nu face mare diferenta.

  Asteptam in continuare sa ne demonstrezi ca sunt camere de luat vederi si microfoane cu conexiune prin satelit in „cipusoarele” RFID ca asta este unul din argumentele „strong” cu care ei spera sa stranga 500.000 semnaturi pentru un referendum.

  Nu ca as avea vreo indoiala ca s-ar gasi atati creduli in tara asta, ba dimpotriva.. 😉

 13. narcis13 aprilie 2, 2009 la 9:13 am #

  Alin, nu ma deranjeaza comentariile nimanui, le ascult si nu plec de la premisa ca numai eu am dreptate si toti ceilalti sunt in neadevar…
  In calul comenzilor RFID acestea sunt codate la nivel de bit nu de cuvint de 8 biti, asta am mai spus-o de citeva ori si este o certitudine …
  1. primii 3 biti sunt boldati in standard si au o semnificatie distincta
  2. daca se codifica totul la nivel de byte (8 biti) nici macar nu se foloseau primii biti pentru citeva instructiuni cite sunt descrise in documentul original…

  NU poti sa imi evaluazi cunostintele informatice duoa acest articol in care am incercat sa vorbesc criptic …

  Nu vreau sa smintesc pe nimeni, vreau sa cred ca sunt in stare sa disting intre sarlatanie si bun simt …
  Multumesc pentru comentariu!

 14. Alin aprilie 3, 2009 la 8:05 am #

  N-a mai ajuns ultima postare? 🙂

 15. admin aprilie 3, 2009 la 9:32 am #

  alin si toata tagma lui sunt niste sarlatani care vor trada Biserica. de ce se impotriveste el unui referendum ? cu ce-l deranjeaza? ce are de pierdut ? sau cat are ?

 16. daniel aprilie 4, 2009 la 9:37 am #

  nu mai postati comentariile unor (lupi imbracati in piei de oi)ex. Alin.

 17. Alin aprilie 6, 2009 la 8:07 am #

  Domnul apologeticum admin care nu va dati inapoi nici in post de la a profera injurii, matale ce hram porti?

  Pentru cine faci ceea ce faci avand in vedere ca nu cu cele bune le faci?

  Tema de meditatie si pentru domnul „daniel”.

 18. mucenicul aprilie 7, 2009 la 9:44 pm #

  @ Alin
  Vad ca esti specialist in toate. Si spiritual pe deasupra. Ti-ai pierdut slujba la doi si-un sfert si acum, in virtutea inertiei vanezi naivi pe blogurile altora? Ca esti Alin, Calin, Malin sau altcineva n-are nici o importanta. Cred ca ar trebui sa meditezi putin, inainte de a face jocul altora. Noi, „prostii” de aici suntem in slujba noastra si a credintei pe care o avem, tu cred ca esti ” turcit „. Si,daca tot esti atat de atotstiutor, de ce nu-ti faci un blog al tau, unde sa demontezi toate articolele care nu-ti convin? Iti dau si un logo: ” Foaie verde de malin/ Am nume de cod Alin.”

 19. Alin aprilie 8, 2009 la 7:46 am #

  Domnul mucenic de blog,

  faptul ca singurul raspuns pe care il puteti da este format din atacuri la persoana sustinute afirmatii despre lucruri fata de care in cel mai bun caz dovediti ignoranta, faptul ca va erijati in standard al bunelor intentii si a bunei credinte iarasi fara motiv, arata destul de bine, cred eu, pentru cei dispusi sa vada, adevarata calitate morala pe care o aveti, precum si bunele intentii care.. lipsesc cu desavarsire.

  Multumesc si pentru ideea cu blogul (o aveam deja), se va materializa la timpul potrivit.

 20. George Barbulescu mai 15, 2012 la 7:37 pm #

  Hristos a inviat !
  Va scriu nu in ideea de a va contrazice, ci de a incerca o clarificare a analizei facute de dumneavoastra. Admit faptul ca cei trei biti cei mai semnificativi din octetul care formeaza comanda pentru clasa respectiva de comenzi pot fi interpretati separat – si asta printr-o conventie, pentru ca altfel, gruparea lor in acest mod ar fi incorecta daca dorim sa transformam un numar binar de 8 biti in zecimal.
  Asadar, admitind ca pot fi interpretati ca 6, cum ramane totusi cu faptul ca nu avem trei astfel de „6” succesivi ? Intre acesti „6” – care sunt oricum mai multi decat trei – se succed multi alti biti. Ori, in Apocalipsa se spune ca „numarul numelui fiarei” este „sase sute saizeci si sase” ?

  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti !
  Va multumesc,
  GeorgeB

Trackbacks/Pingbacks

 1. Demonstratie referitoare la prezenta cifra 6 din sistemul RFID « Saccsiv’s Weblog - aprilie 1, 2009

  […] Demonstratie referitoare la prezenta cifra 6 din sistemul RFID Publicat în 666, RFID by saccsiv pe aprilie 1st, 2009    Redau integral un articol din Narcis13’s Blog: […]

 2. Demonstratia existentei numarului 666 in cipurile RFID « † Apologeticum - aprilie 1, 2009

  […] sursa : Narcis Blog […]

 3. Demonstrarea prezentei numarului 666 in cipurile RFID « bataiosu.ro - aprilie 1, 2009

  […] sursa: narcis13.wordpress.com […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: